FabricAge

blog

coffee break #1

Samen met onze partner Coffeelovers delen we op zondag 5 Coffee Break Stories. 5 designers van FabricAge vertellen over hun 'kopje inspiratie' en waardoor de mode-voelsprieten geprikkeld worden.

De eerste Coffee Break is met:

Suzanne Vaessen | www.strikks.nl |

STRIKKS_team-Suzanne-L.jpg

Suzanne Vaessen, 29, woont in Maastricht en ontwerpt gebreid textiel en gebreide textielproducten. Ze is mede-eigenaar van STRIKKS en werkt als designer mee aan FabricAge. STRIKKS presenteert tijdens de FASHIONCLASH designer market de onderzoekscollectie. Daarmee onderzoekt STRIKKS de rol van de afnemer bij het maatwerk van (mode)collecties.

Wat maakt het social design label en het project FabricAge zo uniek en waarom werk je er aan mee? 

De interactie met en het commitment van alle designers, ambacht-experts en deelnemers is heel sterk. FabricAge vraagt je om naar mensen met dezelfde passie, maar die dat anders beleven, te kijken. Als designer probeer ik een mindset te creëren, waarbij het plaatje in je hoofd altijd gerealiseerd kan worden. Stel je open, praat met anderen en kijk om je heen (en ben altijd op de hoogte!).

Wat kunnen we tijdens FASHIONCLASH Festival 2017, FabricAge en/of in de toekomst van je verwachten?

Zoals eerder gezegd, onze collectie is voortdurend in ontwikkeling. We nemen alle input tijdens FASHIONCLASH Festival en de ervaring met co-creatie tijdens FabricAge mee terug de studio in en trekken onze conclusies. Ik ben ervan overtuigd dat dit proces constant doorgaat en waarschijnlijk nooit stopt. De unieke setting van het FASHIONCLASH platform stelt ons opnieuw in verbinding met alle mensen die we gesproken hebben en zorgt ervoor dat we een open-minded design studio blijven, met genoeg aandacht voor de wereld waarvoor we creëren.

Hoe doet mode er tegenwoordig toe?

Natuurlijk is mode een manier om jezelf uit te drukken. Of je nu veel of nagenoeg geen aandacht aan je uiterlijk besteedt, mode is tegenwoordig meer dan alleen een gevoel voor stijl. Het is een samenkomst van verschillende elementen en een instrument om te zien wat mensen in je nabijheid, maar ook wereldwijd, bezig houdt.

Welk blad of welk boek zou elke creative/fashion designer op zijn koffietafel moeten hebben liggen?

Ik krijg graag iets mee van het creatieve proces van andere designers. Ik wil graag weten hoe ze werken, want dat zegt iets over iemands mindset, de designer en het ontwerp. Ik heb het boek "How they work" van Inga Powilleit en Tatjana Quax altijd binnen handbereik liggen.

 

 

 Van 1 juni tot en met 15 juli werkt Suzanne, tijdens diverse workshops over (experimenteel) breien, borduren en weven, nauw samen met 4 andere designers en 6 ambacht-experts. Samen met de (55+) deelnemers wordt één groot spectaculair textielontwerp gecreëerd voor de stad Maastricht. Samen met Maarten van Mulken en Jolijn Fiddelaers is Suzanne ook verantwoordelijk voor de eerste FabricAge creatie. Wil je deelnemen aan een van haar breiworkshops in Centre Ceramique? Kijk dan even op www.fabric-age.nl/workshops.

Jessie Beurskens