FabricAge

blog

coffee break #2

Samen met onze partner Coffeelovers delen we op zondag 5 Coffee Break Stories. 5 designers van FabricAge vertellen over hun 'kopje inspiratie' en waardoor de mode-voelsprieten geprikkeld worden.

De tweede Coffee Break is met:

Ebby Port | www.ebbyport.com

 

Ebby Port, 29, woont in Maastricht en is eigenaresse van het label ebby port. Ebby is een van de designers die meewerken aan FabricAge. Ook presenteert ze haar collectie tijdens het FASHIONCLASH Festival in de Jan van Eyck academie.

Wat maakt het social design label en het project FabricAge zo uniek en waarom werk je er aan mee? 

Ik denk dat samenwerking ontzettend belangrijk is, met name tussen verschillende generaties. Het is een mooie manier om elkaar te leren kennen, omdat je samen iets maakt en samen experimenteert. En dat creëert een hele mooie sfeer!

Wat kunnen we tijdens FASHIONCLASH Festival 2017, FabricAge en/of in de toekomst van je verwachten?

Tijdens FASHIONCLASH Festival presenteer ik op zaterdag 1 juli (14u) mijn collectie in de Jan van Eyck academie. Dat is ook de plek waar ik mijn stoffen print. Het is mijn eerste onafhankelijke show en dat is erg spannend. Iedereen is welkom! Tijdens FabricAge vind ik het erg interessant om te zien waar het samenwerken met zoveel mensen ons naar toe leidt. Ik hoop dat we generaties weer kunnen verbinden en in de toekomst misschien samen kunnen werken.

Hoe doet mode er tegenwoordig toe?

Ik denk dat mode er altijd toe doet, omdat het een expressie is van de tijd waarin we leven. De manier waarop we bewegen, doen en interacteren. Het is een intieme expressie en persoonlijke reflectie van onszelf als mens zijnde. Daarom denk ik dat mode er altijd toe zal doen.

Welk blad of welk boek zou elke creative/fashion designer op zijn koffietafel moeten hebben liggen?

The brain that changes itself van Norman Doidge. Een ontzettend inspirerend boek!  

 Van 1 juni tot en met 15 juli werkt Ebby, tijdens diverse workshops over (experimenteel) breien, borduren en weven, nauw samen met 4 andere designers en 6 ambacht-experts. Samen met de (55+) deelnemers wordt één groot spectaculair textielontwerp gecreëerd voor de stad Maastricht. Samen met Maarten van Mulken en Jolijn Fiddelaers is Suzanne ook verantwoordelijk voor de eerste FabricAge creatie. Wil je deelnemen aan een van haar breiworkshops in Centre Ceramique? Kijk dan even op www.fabric-age.nl/workshops.

Jessie Beurskens