FabricAge

blog

Komt dat zien!

We blikken met trots terug op een uniek project! Tussen 1 juni en 15 juli 2017 vonden bijna dagelijks in Centre Céramique en diverse buurthuizen in Maastricht gratis workshops breien, borduren en weven plaats voor de realisatie van de eerste FabricAge creatie.

Eerste FabricAge creatie

Ontworpen door 5 lokale textieldesigners, begeleid door 6 ervaren ambacht-experts, gemaakt door ruim 150 enthousiaste senioren tijdens meer dan 75 gratis handwerk- en textielworkshops en in ruim 250 uur tijd gezamenlijk gecreëerd voor de stad Maastricht. Uitgangspunt voor het ontwerp was de stad Maastricht; de verschillende wijken en de diversiteit aan inwoners, maar juist ook de kracht van verbinding en samenhang. Het eindresultaat is een spraakmakende installatie bestaande uit enkele op zichzelf staande textielcreaties.

 

Feestelijke onthulling

De eerste FabricAge creatie wordt op zondag 10 september 2017 tijdens Het Parcours om 11.30 uur feestelijk onthuld. Iedereen is van harte welkom om de installatie te aanschouwen, maar ook om voor de laatste keer aan te sluiten bij de gratis creatieve handwerk- & textielworkshops van deze zomer. De tentoonstelling is nog tot en met 24 september 2017 te bewonderen in Mosae Forum (pand 12-15, voorheen Villa Happ). De textielcreaties, elk uniek en bijzonder, worden vervolgens aangeboden aan culturele instellingen van de stad.

FabricAge is een initiatief van stichting Tout Maastricht & FASHIONCLASH. FabricAge moet uitgroeien tot een multidisciplinair, social design textielproduct en –label. Door een collectief bestaande uit ontwerpers, ambacht-experts en senioren worden in de toekomst spraakmakende en hoogwaardige textiel designs gerealiseerd, die aansluiten bij de wensen van de klant en gebaseerd zijn op een rijke kennis en expertise van traditionele ambachten.

Jessie Beurskens