FabricAge
LATP_02.jpg

de designers

Designers Jolijn Fiddelaers (IXXcreates), Verena Klein, Maarten van Mulken, Ebby Port en Suzanne Vaessen (STRIKKS) geven in samenwerking met ervaren ambacht-experts bijna dagelijks diverse workshops in Centre Céramique en diverse buurthuizen in Maastricht. Samen met alle deelnemers wordt voor de stad Maastricht één spraakmakende textielcreatie gecreëerd, bestaande uit maar liefst 15 (op zichzelf staande) elementen.

 
Designer Jolijn Fiddelaers

Designer Jolijn Fiddelaers

Jolijn Fiddelaers

#TEXTILE DESIGNER - ixxcreates.com

Jolijn (1979) is een geboren en getogen Limburgse. In 2002 studeerde zij af aan de Maastricht Academy of Fine Arts & Design, richting Textielvormgeving. Sindsdien werkt zij als textiel designer en productontwikkelaar voor internationale bedrijven. Haar designstudio IXXcreates startte in 2010 vanuit Maastricht en is momenteel gevestigd in Amsterdam. Jolijn reist regelmatig naar India waar zij - in samenwerking met lokale partners - groepen ambachtsmensen traint om duurzame textielproducten te produceren voor high-end Europese markten (mode en interieur). Jolijn is mede-eigenaar van het slow fashion label KARIGAR (2015). Ze is gespecialiseerd in de ontwikkeling van textielproducten voor labels, merken en textielindustrie met als uitgangspunt co-creatie en het creëren van projecten die bijdragen aan een betere wereld.

Expertise: het werken met kleur en het ontwerpen van patronen voor diverse textiele productie technieken (industrieel en/of handwerk), zoals weven, print, borduren. 

Lees hier meer over Jolijns inspiratie in de 'Coffee break'


Designer Maarten van Mulken

Designer Maarten van Mulken

Maarten van Mulken

#FASHION DESIGNER - maartenvanmulken.com  

Maarten van Mulken(1990) is in 2016 afgestudeerd aan de Maastricht Academy of Fine Arts & Design, richting Modeontwerpen. Hij vindt het belangrijk dat het publiek zijn creaties niet alleen mooi vindt, maar ook wordt aangespoord om na te denken over consumptie. Met zijn afstudeercollectie, ‘The Last Garrison of the autarkic ego’  - getoond tijdens FASHIONCLASH Festival en tevens geselecteerd voor Lichting 2016 - presenteerde hij zijn eigen 'leger' in de hoop de meningen van de toeschouwer te beïnvloeden. Het Anti-waste productieproces van Maarten sluit hierbij aan. 

Lees hier meer over Maartens inspiratie in de 'Coffee break'


Designer Suzanne Vaessen

Designer Suzanne Vaessen

Suzanne Vaessen

#FASHION & TEXTILE DESIGNER - strikks.nl 

Suzanne Vaessen (1987) is afgestudeerd aan de Maastricht Academy of Fine Arts & Design, richting Textielvormgeving.  Samen met  Maartje Boer (1974) vormt ze het Maastrichtse label STRIKKS. STRIKKS is een ontwerpstudio voor gebreid design. Een lab om alle mogelijkheden van de breitechniek te ontdekken. De collectie vormt een totaalbeeld van interieur, mode en accessoires. In de ontwerpen schuilt een herkenbaar handschrift van de fascinatie voor contrasterende materialen en garens, uitgebalanceerde technieken en subtiel kleurgebruik. Ontwerpen van STRIKKS waren te zien tijdens Design Weeks in Brussel, Eindhoven en Milaan. Bekend is o.a. hun stoelbekleding voor de Orange Slice van Artifort.

Expertise: Het ontwikkelen van concepten, patronen, dessins van en voor gebreide textiel en - producten.

Lees hier meer over Suzannes inspiratie in de 'Coffee break'


Designer Ebby Port

Designer Ebby Port

EBBY PORT

#FASHION DESIGNER - ebbyport.com

Ebby Port (1988) is een ontwerpster uit Geleen, die na vele omzwervingen via Rotterdam en Brussels zich heeft gevestigd in Maastricht. Door middel van zeefdruk technieken ontwikkelt Ebby unieke collecties met als belangrijk thema 'vrijheid'. Elk kledingstuk dient als een klein huisje, waarin de drager zich vrij voelt. Haar collecties zijn eerder getoond tijdens diverse FASHIONCLASH Festivals en zijn inmiddels te koop bij Kiki Niesten in Maastricht en via haar online shop. 

Lees hier meer over Ebby's inspiratie in de 'Coffee break'


Designer Verena Klein

Designer Verena Klein

VERENA KLEIN

#FASHION DESIGNER -  verenaklein.com

Met haar Bachelor-collectie 'THE SAGITTARIUS' studeerde Verena in 2015 af aan de Maastricht Academy of Fine Arts & Design, richting Modeontwerpen. Ook voor deze collectie liet zij zich inspireren door wilskrachtige, strijdvaardige vrouwen, die getekend zijn door passie en paradoxe. Verena vindt dat in deze digitale wereld, de vraag "Hoe wil ik door de buitenwereld waargenomen worden?“ helaas belangrijker is geworden dan de vraag "Wie ben ik en wat wil ik bijdragen aan deze wereld?“. Daarom zijn voor haar duidelijkheid, waarheid en oprechtheid van groot belang. Deze waarden laat zij ook door en in haar werk terugkomen. Authenticiteit qua produceren, maar ook door haar constante en consistente keuze voor heel persoonlijke en intieme concepten.

Lees hier meer over Ebby's inspiratie in de 'Coffee break'