FabricAge
FABRICAGE_2017_VERKLEIND_04.jpg

de experts

De ambacht-experts vervullen een belangrijke rol binnen FabricAge ten behoeve van het maakproces, de aandacht en (her-)ontwikkeling van ambacht en de kracht van co-creatie/generatie. Zij zijn de verbinding tussen het ontwerp, het garen of weefgetouw en de vele creatieve handen, die het FabricAge ontwerp zo uniek maakt. 

Breien, vlechten, weven, borduren, macramé, haken, punniken. Allen bijzondere traditionele handwerk- technieken, die in een tijd van massaproductie & fast fashion lijken te zijn vergeten en vervagen.  De ambacht-experts vervullen een belangrijke rol binnen FabricAge ten behoeve van het maakproces, de aandacht en (her-)ontwikkeling van ambacht en de kracht van co-creatie/generatie.  Zij zijn de verbinding tussen het ontwerp, het garen of weefgetouw en de vele creatieve handen, die het FabricAge ontwerp zo uniek maakt. 

steek voor steek, knoop voor knoop

de ambacht-experts

Schermafbeelding 2017-05-10 om 19.43.26.png

Marjo van Knippenberg (69)

Haar liefde voor textiel en alle materialen - die ze met de hand kan vormen tot een expressief beeld - leiden haar op een kunstzinnige en gelukkig makende manier door het leven.

"Met veel plezier en liefde kan ik via FabricAge anderen begeleiden en ook deelgenoot maken van dit vernieuwende en happy-makend creatieve gebeuren.

FabricAge_BrendaPrins

Brenda Prins - Smissaert (66)

Brenda Prins is geboren in Surabaya, Indonesië en inmiddels woonachtig in Grevenbicht. Na het behalen van de diploma's Lerares Opleiding Naaldvakken (1972) en Modevormgeving Maastricht Academy of Fine Arts & Design (1988) is ze samen met Joep Mertens een ontwerpbureau begonnen voor kleding en tassen. Daarnaast heeft ze lesgegeven: op MBO St. Catharina/Vrangendael (naaldvakken & stofversieren | 1972-1982 ) en op VMBO Sittard (Mode & Commercie | 1998-2015 ). De liefde voor textiel blijft en inmiddels is Brenda al bij diverse FASHIONCLASH projecten betrokken geweest, waaronder Common Carnaval en LET'S (AD)DRESS THE PEOPLE. 

"Contacten blijven houden, doorgeven van creatieve impulsen en zelf daardoor ook geprikkeld worden blijft een goed formule.

prinsenatelier.nl

FabricAge_tieljanssen.png

Tiel Janssen (73)

Tiel is al 40 jaar aan het creëren en staat internationaal bekend voor haar ontwerpen in autonome textielkunst. Vanuit een voorliefde voor het maken van bijzondere theatrale kostuums voor het vieren van Carnaval heeft Tiel technieken en vormen ontwikkeld, die hebben geleid tot indrukwekkende draagbare kunst. Haar Wearable Art ontwerpen vliegen de hele wereld over. 

"Ik heb de drang om te creëren en werk graag in het driedimensionale. Ook hou ik van een helder-heid in vorm en materiaal.  Ontwerpen is voor mij een manier van zijn, het is net zo belangrijk als zuurstof.

tieljanssen.nl

FabricAge_mirencals

Miren Cals (71)

Miren is met ambachten opgegroeid en hier al haar hele leven mee bezig. Ook vanuit thuis, want zowel haar moeder als haar oudste zus waren altijd wel aan het breien, naaien en/of het ontwerpen van kleren. Ze is eigenlijk een expert in alle handwerk-technieken, maar haar liefde ligt in breien, spinnen (van schaap tot product) en haken. 

"Tijdens het creëren kunnen de gedachten de vrije loop nemen. Je kan ontspannen en reizen maken in je hoofd. Ik kan me niet voorstellen dat er een dag komt waarop ik niet iets aan het maken ben. 

Schermafbeelding 2017-05-10 om 15.22.04.png

Ingrid reinhoud(53)

Ingrid is verknocht aan stro en mag zich met recht expert noemen op het gebied van strovlechten. Ze maakt hierbij de vertaalslag van het traditionele vlechten naar moderne toepassingen. Het resultaat: haute couture objecten, sieraden, maar ook toepassing in meubelstukken. Zo is haar werk al getoond tijdens FASHIONCLASH Festival, in Museum aan het Vrijthof én op de runway van Viktor & Rolf. 

ingrids-handen.nl

FabricAge_AnsLimpens

Ans Limpens (77)

Ans Limpens is geboren in Maastricht. Na het behalen van haar onderwijsdiploma en diploma Textiel handwerken heeft ze 15 jaar lang op de basisschool les gegeven, met als bijzondere taak de creatieve vakken ontwikkelen. Vervolgens is ze overgestapt naar volwassen onderwijs en daaropvolgend als adjunct directrice de bijzondere taak gehad de alfabetisering en tweede taal onderwijs voor buitenlanders.

" Ik geniet nu van van mijn pensioen en kan nu zelf op textiel gebied - mijn grote passie - creatief bezig zijn. Van het volgen van workshops van Brenda (< expert) tot het project Common Carnaval en nu FabricAge. Iets wat veel inspiratie geeft!