FabricAge
Schermafbeelding 2017-05-10 om 11.19.42.png

creaties old

Op zoek naar een spraakmakend textiel kunstobject? Een in het oog springend wandkleed of decoratieve bank- en kussenelementen? Elk FabricAge design wordt op maat gemaakt, naar wens van de opdrachtgever, een-op-een passend binnen elk interieur; van horeca en winkel tot (te)huis en culturele instelling.

uniek in elke vorm 

projects &
designs

FabricAge staat als label voor innovativiteit en hoogstaande kwaliteit, verrijkt door traditionele handwerktechnieken en de participatie van senioren. Met een uitgesproken waardering voor ouder(rijk)dom, het maakproces, ’vergeten’ handwerktechnieken en de kracht van kennisoverdracht tussen verschillende generaties. Op zoek naar een spraakmakend textiel kunstobject? Een in het oog springend wandkleed of decoratieve bank- en kussenelementen? Elk FabricAge design wordt op maat gemaakt, naar wens van de opdrachtgever, een-op-een passend binnen elk interieur; van horeca en winkel tot (te)huis en culturele instelling.

FabricAge_resultaat

Kuschel-kino

Onder begeleiding van het designduo STRIKKS en ambacht-expert Marjo van Knippenberg is op grote schaal aan een Kuschel-Kino gebreid. Met armen, lakens en dikke breipennen is meters wit breiwerk gerealiseerd waarin men kan hangen, knuffelen, relaxen en een film kan kijken. 

FabricAge_Maastricht

Te mooi om op te zitten! 

Onder begeleiding van designer Floor Nijdeken en ambacht-experts Tiel Janssen en Ingrid Reinhoud zijn met behulp van verschillende vlecht- en borduurtechnieken grote, zware kunststofroosters omgetoverd tot tijdelijke stadsbanken.

FabricAge_resultaat

Textiel Art ‘op rol'

Onder begeleiding van Jolijn Fiddelaers (IXXcreates) en ambacht-expert Brenda Prins zijn garen, band en verpakkingsmaterialen in een grof raster gevlochten. Om vervolgens als geometrische vlakverdeling, verrassende kleur- en materiaalcombinaties en textiele structuren in een ruim 20 meter lang kunstwerk samen te komen.