FabricAge
FabricAge_Shayne_8.JPG

maak & ontmoet

Van 1 juni t/m 15 juli 2017 vonden in Centre Céramique en diverse buurthuizen in Maastricht meer dan 75 handwerk- & textielworkshops plaats voor de realisatie van de eerste FabricAge creatie. Ontworpen door vijf lokale ontwerpers, begeleid door zes ervaren ambacht-experts, gemaakt door de senioren-community en in ruim 250 uur tijd gezamenlijk gecreëerd voor de stad Maastricht. 

 

1 juni t/m 15 juli 2017

Van, voor & door de stad Maastricht

Tussen 1 juni en 15 juli 2017 vonden bijna dagelijks in Centre Céramique en diverse buurthuizen in Maastricht meer dan 75 gratis handwerk- en textielworkshops plaats voor de realisatie van de eerste FabricAge creatie. Ontworpen door 5 lokale textieldesigners, begeleid door 6 ervaren ambacht-experts, gemaakt door meer dan 150 senioren en in ruim 250 uur tijd gezamenlijk gecreëerd voor de stad Maastricht.

Uitgangspunt voor het ontwerp was de stad Maastricht; de verschillende wijken en de diversiteit aan inwoners, maar juist ook de kracht van verbinding en samenhang. Het eindresultaat is een spraakmakende installatie bestaande uit enkele op zichzelf staande textielcreaties.


Het resultaat

De eerste FabricAge creatie werd op zondag 10 september 2017 tijdens Het Parcours om 11.30 uur feestelijk onthuld. Iedereen was van harte welkom om de installatie te aanschouwen, maar ook om voor de laatste keer aan te sluiten bij de gratis creatieve handwerk- & textielworkshops van deze zomer. De tentoonstelling was 14 dagen te bewonderen in Mosae Forum.

De werken, elk uniek en bijzonder,  zijn vanaf najaar 2017 afzonderlijk te bewonderen op verschillende locaties in te stad.

FabricAge_10 sept 2017.jpg