FabricAge
Schermafbeelding 2017-05-10 om 11.23.14.png

maak & ontmoet

Van 1 juni t/m 15 juli 2017 vinden in Centre Céramique en diverse buurthuizen in Maastricht meer dan 75 handwerk- & textielworkshops plaats voor de realisatie van de eerste FabricAge creatie. Ontworpen door vijf lokale ontwerpers, begeleid door zes ervaren ambacht-experts, gemaakt door de senioren-community en in ruim 250 uur tijd gezamenlijk gecreëerd voor de stad Maastricht. 

 

1 juni t/m 15 juli: DOE MEE!

Van, voor & door de stad Maastricht

Donderdag 1 juni starten FASHIONCLASH en stichting Tout Maastricht het grootschalig participatieproces FabricAge, waaraan meer dan 175 senioren kunnen deelnemen, met als doel de eerste spraakmakende FabricAge-creatie te realiseren. Tot en met 15 juli geven 5 designers in samenwerking met 6 ervaren ambacht-experts wekelijks diverse workshops in Centre Céramique en diverse buurthuizen in Maastricht.

Gedurende deze periode kunnen senioren bijna dagelijks GRATIS deelnemen aan uiteenlopende creatieve handwerk- & textiel workshops, variërend van (experimenteel) breien en borduren tot weven. Alle workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Naast de senioren-community zijn natuurlijk ook “age-minded” geïnteresseerden welkom om aan te sluiten. 


Het resultaat

Samen met alle deelnemers wordt één spraakmakende textielcreatie gecreëerd, bestaande uit maar liefst 15 (op zichzelf staande) elementen. Het eindresultaat wordt als totaal feestelijk onthuld en getoond aan het publiek tijdens Het Parcours, de opening van het culturele seizoen op 10 september 2017 in Maastricht. FASHIONCLASH en stichting Tout Maastricht bieden vervolgens de 15 elementen separaat aan aan de culturele instellingen van Maastricht, om zo de optimale verbinding te leggen tussen cultuur, creativiteit en de (senioren-) community in Maastricht.

FabricAge_Maastricht