FabricAge
CC_0250.png

maak & ontmoet

Van 1 juni t/m 15 juli 2017 vinden in Centre Céramique en diverse buurthuizen in Maastricht meer dan 75 handwerk- & textielworkshops plaats voor de realisatie van de eerste FabricAge creatie. Ontworpen door vijf lokale ontwerpers, begeleid door zes ervaren ambacht-experts, gemaakt door de senioren-community en in ruim 250 uur tijd gezamenlijk gecreëerd voor de stad Maastricht. 

 

1 juni t/m 15 juli 2017

Van, voor & door de stad Maastricht

Donderdag 1 juni 2017 startten FASHIONCLASH en stichting Tout Maastricht het grootschalig participatieproces FabricAge, waaraan meer dan 175 senioren deelnamen, met als doel de eerste spraakmakende FabricAge-creatie te realiseren. Tot en met 15 juli gaven 5 designers in samenwerking met 6 ervaren ambacht-experts wekelijks diverse workshops in Centre Céramique en diverse buurthuizen in Maastricht.  Alle workshop, geschikt voor zowel gevorderden als beginners, werden steeds begeleid door een designer i.s.m een ambacht-expert.

Gedurende deze periode konden senioren bijna dagelijks GRATIS deelnemen aan uiteenlopende creatieve handwerk- & textiel workshops, variërend van (experimenteel) breien en borduren tot weven. Alle workshops waren geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Naast de senioren-community waren natuurlijk ook “age-minded” geïnteresseerden welkom om aan te sluiten. 


Het resultaat

De eerste FabricAge creatie wordt op zondag 10 september 2017 tijdens Het Parcours om 11.30 uur feestelijk onthuld. Iedereen is van harte welkom om de installatie te aanschouwen, maar ook om voor de laatste keer aan te sluiten bij de gratis creatieve handwerk- & textielworkshops van deze zomer. De tentoonstelling is nog tot en met 24 september 2017 te bewonderen in Mosae Forum (pand 12-15, voorheen Villa Happ). De textielcreaties, elk uniek en bijzonder, worden vervolgens aangeboden aan culturele instellingen van de stad.

Download de flyer